logotype logotype

Aktuellt

Aktuellt i styrelsen

Vid årsmötet/Båtdagen valdes Håkan Wahlgren in som ordförande och kassör. Till sin hjälp får han en vice kassör och vice ordförande är Håkan Zetterström. I AU ingår som tidigare Ordförande och vice ordförande och sekreteraren.

 

Senaste från styrelsen: Informationsblad

Från och med 1 maj måste den som kör vattenskoter ha förarbevis.

Enligt den nya lagen, som alltså börjar gälla på söndagen, måste vattenskoterförare alltid ha med sig förarbevis och id-handling på sjön. Har man inte det kan man dömas till dagsböter. Både Kustbevakningen och polisen har rätt att kontrollera handlingarna. Det är också straffbart att låna ut sin vattenskoter till någon utan giltigt förarbevis.

Planerade styrelsemöten 2022

Nr 5 19 maj
Nr 6 16 juni
Nr 7 25 augusti
Nr 8 29 september
Nr 9 27 oktober
Klubbkonferens 12 november
Nr 10 24 november
Nr 11 15 december

Informationsblad 2022

Informationsblad maj

Båt och motorstölder

2022-06-20

Norrtäljeområdet var drabbat senast den 8 juni och då i Lunda, Utlunda. Motorn som tillgreps var på 50 hk. En motor, 50 hk, tillgripen mellan den 4 och 7 juni på Stavsnäsvägen, Värmdö samt i Kalsvik, Värmdö den 16 och 17 juni.

I Älvkarleby hittades en motor.
Åkersberga har haft två stölder skett den 15 och 16 juni. Utsatta områden var Breviksbadet samt Härsbacken. Den ena motorn var på 150 hk. I Dalarö har en stöld skett på en mindre motor, 6 hk.
Nu går vi in i sommarperioden och båtfolket tar över aktuella områden. Marinor/företag kan då behöva vara extra vaksamma, då industriområden mm inte är lika trafikerade och gärningsmännen kan då välja att utföra brott där.
Fortsätt jobba brottsförebyggande genom att sprida vikten av att man alltid uppger motornummer i samband med grundanmälan, arbetar i större områden med samverkan/ information/vakt samt sätta in åtgärder där det behövs och börja med svagaste punkten.

2022-05-29

Sammanfattning av senaste tidens stölder i vårt område.

Växelhusstölder i Spillersboda, Håtö och Nysättra ca 22-30 maj. Mindre båtmotor, 10 hk, tillgripen ur båthus på Singö. Stor motor, 225 hk, tillgripen 26-27 maj söder Grisslehamn. Notera fordon ordentligt som rör sig i marin miljö, sprid detta utanför det båtintresserade folket tex till grannar och övriga familjemedlemmar, fotografera om möjligt. Gärningsmännen passerar obemärkta i alldeles för hög grad. Mvh Annika Eriksson, Norrtälje lokalpolisområde.

Det verkar som om Växelhus respektive motordelar är eftertraktade. Nu är sådana stulna från två båtar vid Håtö. Polisen och Sjövärnskåren är informerade. Bor du i närheten – håll koll på båten!
Se till att växelhuset är märkt – graverat motornummer kan vara bra. Det underlättar för polisen om de får tag i delarna.

2022-05-25

Ägare sökes till båt. Båt anträffad idag den 25 maj, troligtvis tillgripen under natten, strax söder om Grisslehamn på Väddösidan/Väddöviken. Okänd ägare som kan härröra både från Herräng och från Väddösidan. Mvh Annika Eriksson, Norrtälje lokalpolisområde.

2022-05-24

Rekognosering har skett under eftermiddagen i Herräng, Uddhamn. Personer kom med ett fordon. De var intresserade av båtarna och dolde sina ansikten med huvor. Mycket stor risk för stölder. Angränsade båtklubbar som Järsö, Rotholma och Norrbyudde ligger även i riskzon. Meddela polis omgående vid observationer. Mvh Annika Eriksson, Norrtälje lokalpolisområde.

2022-05-22

Nytt meddelande från Erik Mattsson i gruppen Larmkedja Roslagen Båtsamverkan

https://www.tv4.se/artikel/7n7VFehhpIn3Iee4R1FxWc/bataegare-far-baklaexa-av-polisen-ha-baettre-koll Inslag i söndagens TV4 nyheter 07.20 Jag hoppas ni kan öppna länken härifrån annars kan ni kopiera och klistra in den i adressfältet ovan.

2022-05-20

Inatt var det dags igen. Sjövärnskåen får syn på ett pågående brott kl 0120 och tar båtmotortjuvar på bar gärning vid Håtö båtklubb. Tjuvarna flyr genom att köra rätt upp på land, vi tillkallar polis som söker med både helikopter och hund. Ytterligare en båtägare som får behålla sin motor.

2022-05-19

Natten till den 19 maj 2022 tillgreps en 150 hk motor vid Mörkviken, Vätö. Tack för att ni förmedlar observationer. Tillsammans kan vi identifiera och kontrollera personer och fordon som uppträder misstänkt på platser som är speciellt utsatta för brott. Det är lika viktigt att kunna plocka bort misstänkt beteende och avföra personer/fordon, som att lagföra/avbryta för brott. Mvh Annika Eriksson, områdespolis, Norrtälje lokalpolisområde.

2022-05-11

Ytterligare tre motorer stulna vid Håtö. Båtarna återfunna ett par hundra meter från bryggan.

Norrtälje området utsatt för flertalet stölder senaste veckan. Först ut var Spillersboda/ Håtö kring 3 – 6 maj med fyra stölder. Sedan skedde en stöld i Grovstanäs omkring 8-9 maj. Sist ut var Håtö igen 10- 11 maj med ytterligare tre båtar. Motorerna som tillgrips är mellan 40 – 100 hk. Alla stölder är inte anmälda ännu. Det är tydligt att stölderna sker under flera dygn/vecka i samma område. Därför är det mycket viktigt att första stölden sprids snabbt så att andra båtägare/företag blir mer uppmärksamma/vaktar mer. Uppsala har haft en stöld, 115 hk, vid Ramstalund /Balingsta den 3-4 maj. Stölden skedde från tomten. Inga stölder har skett på Värmdö. Norrköping har haft 7 stölder. Göteborg, Ljungby, Karlstad och Östersund har endast haft enstaka stöld. Övriga landet har varit förskonade från stölder. Mvh Annika Eriksson, Norrtälje lokalpolisområde.

Efterlysning 2022-05-09

Tre båtar dumpade utan motorer på fastlandet väster om Ängsö. Vi (Roslagens Sjövärnskår) har fått i uppdrag av sjöpolisen att bogsera dem till Dyviksmarina. Ägare sökes så saknar ni er båt, ring 010-3300030.

Osäkert om det är dessa båtar men de här behöver uppenbarligen lite servide.

BAS 3

Introduktionen av BAS 3 är uppskjuten. Se mer information under Utbildning!