Aktuellt

Polisrapporter

Inatt var de framme i Bergshamra, igen, motortjuvarna. Båtar utan motorer hittades drivande i Bergshamraviken.
Polisens uppmaning att hålla koll på båtar i vattnet och på land gäller alltjämt.

Bilderna är tagna av Kent Pettersson.

Leif Ehnström

Personerna som begår båtmotorstölderna är många gånger båtburna. De använder fordon på land också, vid rekognoseringar bland annat. Det är naturligtvis bra om allmänheten, företag och föreningar vistas i marina miljöer och då speciellt där man varit extra utsatt för båtmotorstölder.

Sjövärnskåren med dess båtar och svävare befinner sig i Norrtäljetrakten för kännedom. Var inte rädd för att gå iland prata med folk. Fotografera och filma innan om det går. Är personerna ute i oärliga syften försvinner man fort från platsen. För att komma tillrätta med stölderna är det av största vikt att vi tillsammans gör det vi kan för att störa dessa nätverk. Om de blir observerade, tilltalade kommer de att lämna området och begå brott där de får verka ostörda.

Mvh Annika Eriksson, områdespolis Norrtälje lokalpolisområde.

Nytt meddelande från C0boats och Annika Eriksson, Norrtäljepolisen.

Senaste veckan har det varit 6 stölder i Norrtälje området. Stor aktivitet bland kriminella. Var vaksamma och försök fotografera/filma utan att det observeras i ännu högre grad.

 

Stölderna fortsätter i Roslagen. Mellan den 21 augusti och 23 augusti tillgreps en båtmotor, 40 hk, vid Lågarö. För att uppmärksamma båtägare, båtklubbar och företag om vikten av att starta båtsamverkan och vidta ytterligare åtgärder, kommer ni ha möjlighet att delta i webbinarium där frågan diskuteras. Du är välkommen att anmäla ditt intresse till Webbinarium den 13 september kl.18.00 där båtsamverkan och ytterligare åtgärder kommer diskuteras. Webbinariet genomförs genom en panel-debatt. Nedan frågeställningar kommer bely/sas: vikten av uppstart av båtsamverkan i utsatta områden olika förutsättningar, vilket medför olika angreppssätt brottsförebyggande arbete består av flera olika ben objekt/målsägande/gärningsperson, alla är lika viktig Anmäl dig genom nedan länk, därefter kommer du få en inbjudan/länk. Aktuellt datum kommer du kunna ansluta dig till mötet. https://www.larmtjanst.se/Handla-sakert/bat/webbinarium-batsamverkan-13-september/ (kopiera ovan länk genom att stå på den, högerklicka, välj kopiera hyperlänk, klistra sedan in Google chrome) Målgrupp är båtägare/båtklubbar/företagare i region Stockholm. Andra intresserade välkomna i mån av plats. Mvh Annika Eriksson, områdespolis i Norrtälje lokalpolisområde/ vikarierande ansvarig båtsamverkan/ region Stockholm.

 

Förbundsinformation

 

Styrelsemöte i Coronatider.

Förbundsnytt 1_20

Förbundsnytt 2_20

Förbundsnytt 3_20

Förbundsnytt 4_20

Förbundsnytt 1_21

Förbundsnytt 2  21

Förbundsnytt 3  21